Op deze pagina stellen de twee predikanten zich voor die in de vacaturetijd in onze wijkgemeente aan het werk zijn. We zijn blij dat zij ons willen helpen in de vacatureperiode.

Even voorstellen:
Wat heeft een Haagse jongen met de Hoeksche Waard? Op de universiteit in Leiden leerde hij een meisje uit 's-Gravendeel kennen. Ze verloren elkaar vele jaren uit het oog. Tot hun wegen weer kruisten. Alweer zes jaar zijn we getrouwd. Samen met haar dochter van veertien, die voor de muziek in huis zorgt, wonen we in Lekkerkerk. Van daaruit trek ik op zondagen door het halve land om voor te gaan in kerkdiensten. Zo kwam ik in Mookhoek en Strijen terecht. Tot Pasen mag ik op Strijen catechisatie geven alsook de GemeenteGroeiGroepen (GGG) begeleiden. Ik zie ernaar uit om jullie en u te ontmoeten en van mijn kennis en ervaring te mogen delen.
Tot ziens,
Ds. G.E. van der Hout

Weer terug ...
Sommigen van jullie kunnen het zich nog vast wel herinneren: die man met baard en zonder stropdas. Hij bezocht een aantal jaren geleden mensen in de Hoge Weide, namens Hervormd Strijen. Deze man is weer terug. Nog steeds met baard en zonder stropdas en een stuk grijzer geworden. Met de jaren ook wel wat wijzer, denk ik.
Mijn vrouw en ik hebben onze wortels in het platteland van Zeeland. We zijn kort na ons trouwen in Zwijndrecht gaan wonen. Daar zijn onze vier kinderen geboren en opgegroeid. Ze hebben inmiddels de ouderlijke woning verlaten en wonen in ... Zwijndrecht.
Na het vertrek van dominee Van de Woestijne mag ik pastoraal werk doen in wijk Ichthus. Pastoraal, dat betekent als herder, dat betekent leiden, verzorgen en voeden. Daar mogen jullie op rekenen, daar mogen jullie mee rekenen. Onze wijk heeft de naam Ichthus, dat betekent vis: er wordt vis gevangen. Ichthus verwijst ook naar de Heere Jezus Christus. Hij spreekt over vissers van mensen. Dat mogen we samen doen: kerkenraad, gemeente en pastoraal werker. Onder leiding van God.
Om God te eren. Om samen te dienen: Hem en elkaar.

J.J. Steketee
Von Weberplantsoen 7