Het project waar we ook dit jaar als gemeente voor aan het werk gaan is een project van de GZB. Door corona beperkingen vorig seizoen is besloten dat dit mooie project een jaar door mocht gaan. Het betreft een vak-training in Rwanda voor kansarme jongeren.
Een link voor meer informatie, klik op het logo hiernaast.

De lokale kerk is in Bweyeye begonnen met eenvoudige trainingen op het gebied van naaien, timmeren en metselen. Op deze manier kunnen jongvolwassenen bouwen aan een betere toekomst voor zichzelf en hun families.

Met dit project ontvangen de meest kwetsbare jongeren een beurs van € 120 en kunnen ze heel concreet een vak leren. Mensen bereiken met het Evangelie, dat is het verlangen van de GZB. Zodat mensen wereldwijd God leren kennen en groeien in geloof. Lucas 10:27…….en je naaste als jezelf.

We menen als projectgroep dat we niet alleen onze aandacht moeten richten op het financiële doel maar we willen ook d.m.v. de diverse activiteiten met elkaar de verbinding opzoeken om ons te wapenen tegen de leeglopende kerk in Europa, één van de pijlers van de GZB.

Al wat data om misschien in uw agenda te zetten betreffende de acties die komen gaan en we elkaar kunnen ontmoeten:
• Za 11 februari, Italiaanse pasta avond.
• Za 13 mei, happen en trappen door omgeving Strijen 
• Verdere data volgt t.z.t. en voor alle data geldt: DV

Verder willen wij u graag op de hoogte houden omtrent de voortgang van dit project. Dit zullen we doen via kandelaar, kerkbode, wijk app, website etc. en u kunt te allen tijde de commissie benaderen voor vragen, opmerkingen en/of ideeën.

Hartelijke groet van de commissie, we zien er naar uit: GZB, met en voor elkaar John Maaskant, Colinda Schaap, Heleen en Aart Kerkstra, Jolanda en Govert Voordendag