Contact:
Inlichtingen bij dhr. Jan van der Pligt namens het College van Kerkrentmeesters;
telefoon: 078-6743608.
Adres Grote- of Sint Lambertuskerk : Kerkstraat 48 - 3291 AM Strijen
Gratis parkeren schuin achter de kerk, naast het Zalen- en Vergadercentrum "Salvatori",
Oude Havenweg 3, 3291 AT  Strijen. Gebruik dit adres voor uw navigatie!
Afstand: gelegen op slechts 20 km van Rotterdam en 16 km van Dordrecht.

Voor alles geldt: Deo Volente!

5 november 2022 - Orgelconcert Everhard Zwart

Nadat in 2021 het orgel in de Grote- of Sint Lambertuskerk onderworpen is aan groot onderhoud en verschillend pijpwerk is geoptimaliseerd, wordt het hoog tijd om het orgel opnieuw in concertsfeer te presenteren. We hebben de bekende organist Everhard Zwart bereid gevonden om dit concert voor ons te verzorgen. Voorafgaand aan het concert zal Dhr. Adjan Smitsman (directeur Van Vulpen Orgelbouw) een korte toelichting geven op de verrichte werkzaamheden.
De aanvang van het concert is 20.00 uur en de kerkdeuren gaan om 19.30 uur open. De toegangsprijs bedraagt 8 euro en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. We hopen velen van U die avond te mogen ontmoeten.

Met vriendelijke groet en tot 5 november in de Lambertus,

Aart Saly en Theo Veerman

19 november 2022 - Inspire2live Choir en mannenkoor 'De Gouwestem'

In de Grote- Sint Lambertuskerk te Strijen wordt zaterdag 19 november een korenconcert georganiseerd voor het Prinses Maxima Centrum, onderzoek naar hersentumoren bij kinderen.

Het bekende Inspire2liveChoir uit Alblasserdam o.l.v. Peter Overduin geeft 19 november een concert samen met het Chr. Waddinxveens Mannenkoor “de Gouwestem” o.l.v. van Martin Mans. De opbrengst van deze avond is voor het Prinses Maxima Centrum, met specifiek het onderzoek naar hersentumoren bij kinderen.

Verder werken aan deze avond mee de organist Jan Peter Teeuw en pianist Gezinus Veldman. Naast koorzang zijn er ook diverse instrumentale intermezzo’s en samenzang. Al met al belooft het weer een bijzondere afwisselende avond te worden waarvoor u van harte bent uitgenodigd. Aanvang 19.30 uur. De kerk aan de Kerkstraat 48 te Strijen is open om 19.00 uur. Toegangsprijs € 15.-p.p., t/m 12 jaar € 5.-p.p. Kaartverkoop: of 06-40329257, bij alle koorleden en ’s avonds aan de kerk.