Op deze pagina wordt het nieuws uit de gemeente geplaatst. Heeft u tips, suggesties of opmerkingen? Mail dan naar

Op D.V. zondag 8 maart is er een jongerendienst in de dorpskerk. De dienst begint om 10.00 uur. Ds. C. Doorneweerd is de voorganger. Het thema van de dienst is: “Strijd de goede strijd”. Dit n.a.v. 1 Timotheüs 6 vers 12.

Na de dienst is er zoals gebruikelijk een nabespreking in Salvatori voor jong en oud(eren)!
Ieder wordt van harte uitgenodigd voor de dienst en voor de nabespreking.
 

Zondagmorgen 1 maart is er weer een jeugddienst in Strijen.

De voorganger is Ds. Hans Schaap uit Rotterdam.

Het thema voor de dienst is:Change management.
We lezen daarvoor uit de Bijbel Johannes 8:1-11 (het verhaal van de overspelige vrouw) en Matt 7:1-5, over de balk en de splinter.

Muzikale medewerking wordt weer verzorgd door een club enthousiaste muzikanten uit de gemeente: Tobias Barth, Demi van Doorn, Sarian Hoogenboezem, Damian de Jong, Christiaan Riedé en de organist Bert Priem.
 

De Zendingscommissie gaat weer de Potgrondactie organiseren i.s.m. Hulp Vervolgde Christenen op DV zaterdag 21 maart. Binnenkort zullen er weer flyers uitgedeeld worden met informatie en een bestelformulier. Van de opbrengst van de Potgrondactie worden Bijbels verspreid in India, Pakistan en Irak. Ook vinden Bijbels hun weg naar Noord-Korea en China. Daarvoor vindt men steeds weer nieuwe wegen en technieken. Laat christenen in de verdrukking niet met lege handen staan! Een eigen Bijbel is onmisbaar. De droom van HVC is om in 2020 dankzij de potgrondactie 5000 Bijbels weg te geven.  Als u potgrond nodig heeft, bestel dan via deze actie! Flyer gemist? U kunt ook bestellen via  of geef uw bestelling door via 6744225 (Lenie Sinterniklaas). Graag voor 29 februari!
 
Als u op 21 maart toch met uw auto op pad bent om de bestelde potgrond op te halen, kunt u tegelijk kleding inleveren t.b.v. Servië. 2 jaar geleden hebben we ook kleding ingezameld voor Servië. Deze kleding werd getransporteerd via een actiegroep van Hulp Oost Europa in Leerdam. Ook dit jaar wordt er door deze actiegroep een kledingtransport naar Servië georganiseerd. De kleding gaat naar de gemeenten van Evangelist Aleksandar Subotin waar een groep gemeenteleden uit Strijen een werkvakantie doorgebracht heeft. De armoede is nog erg groot daar, dus kleding is meer dan welkom! We willen aan u vragen of u alvast kleding e.d. voor dit doel wilt gaan verzamelen dan brengen wij dat t.z.t. naar Leerdam. 
Wat kunt u inleveren?
  • Zomer- en winterkleding, in goede staat;
  • Er is veel vraag naar nog bruikbare winterjassen;
  • Sjaals, mutsen, handschoenen;
  • Linnengoed, zoals lakens, handdoeken, dekens etc;
  • Dekbedden en kussens;
  • Knutselspullen die niet meer gebruikt worden (nog wel in goede staat) - nieuw mag natuurlijk ook;
  • Kaarsen (zonder potje) voor de mensen die geen elektriciteit hebben;
  • GEEN SCHOENEN !!!

SPAART U VAST MEE VOOR DE ROMA-BEVOLKING?!!!
Inleveren kan op zaterdag 21 maart tussen 10 en 12 uur aan de Handelsstraat 26 (Loods Familie Terlouw).
Vragen? Bel Lenie 6744225 of Wilma 6743623