Jongerendienst  zondag 14 juni 2020
 
Omdat er door coronamaatregelen geen preekbespreking gehouden kan worden, hebben we iets bedacht om thuis het bijbelgedeelte te verwerken. En het spannende is: je kunt er ook nog iets leuks mee winnen 😉.
 
Voor de kinderen t/m groep 3 van de basisschool Kleurplaat
Voor de kinderen van groep 4, 5 en 6 van de basisschool Woordzoeker
Voor de kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool Woordzoeker
Voor jongeren en ouderen Creatieve verwerking

Als je klikt op de woorden in de 2e kolom, kun je de kleurplaat en woordzoekers downloaden. De link onder de creatieve verwerking is ter voorbeeld van handlettering of een woordwolk maken.

De verwerking of oplossing liefst via de mail zenden naar:
Of anders inleveren bij: Carmen Boekee (Loogors 16),  jeugdouderling V. Roobol (Kerkstraat 70) of ds. C. Doorneweerd (Irenestraat 4).

Twee jongeren zullen de inzendingen beoordelen.
Uiterlijk inleveren op woensdag 17 juni a.s.
 

Jongerendiensten 2019
  • 8 december 2019 (17:00 uur)

De aankomende jongerendienst gaat over het thema “Ben jij online met God”?
Nee, niet over sociale media maar over Geloof.
 
Veel jongeren weten van God, gaan naar de kerk/catechisatie, bidden en gedragen zich netjes. Is dat Geloof?
We hopen inzicht te krijgen of er een echte relatie met God is.
Zie je God als een liefhebbende Vader, heb je een vriendschapsband? Of “gebruik” je God als een EHBO doos?
 

Preekbespreking

Als jongerendienst commissie doen we op deze site een extra oproep aan alle jongeren om na de jongerendienst ook zeker naar de nabespreking te komen! Hoe meer, hoe beter! De preekbespreking helpt je na te denken over de behandelde tekst. De dominee stelt voor de preekbespreking vragen op die we in groepjes met elkaar bespreken. Door deze vragen kom je met elkaar in gesprek over het geloof en kun je met elkaar van gedachten wisselen. Diegene die alleen willen luisteren naar vragen en antwoorden zijn ook van harte welkom! Door te luisteren naar de meningen van anderen kun je ook veel leren. Daarnaast ben je met leeftijdsgenoten, waardoor er in gesprekken vaak dingen naar voren komen waar je zelf ook tegen aan loopt.

Uit een preekbespreking kun je dus halen wat je wilt; je kunt gewoon voor de gezelligheid komen, meer in contact komen met leeftijdgenoten uit de kerk, meer verdiepen in teksten uit de bijbel, noem maar op. Wij zouden het in ieder geval leuk vinden als de jeugdzaal na de jongerendienst nog voller zit! Dus bij deze: kom na de jongerendienst een keer mee, neem gerust een vriend of vriendin mee, al is het alleen maar om te zien wat zo'n preekbespreking nu precies is. 


Wij, als jongerendienstcommissie, zien er naar uit jullie te ontmoeten in de jongerendienst en op de preekbespreking!