U kunt de evangelisatiecommissie contacten via de volgende link: Evangelisatiecommissie

Evangelisatiediensten in 2018

Evangelisatiedienst 4 maart Strijen

Op deze zondagmorgen houden we in Strijen een evangelisatiedienst met als thema: "waarom dat kruis?"

Dit is een vraag die vaak gesteld wordt omdat mensen echt niet snappen waarom een God, als Hij al bestaat, op deze manier Zijn liefde voor ons zou willen laten zien!

Ds. van de Woestijne is de voorganger in deze dienst. Hans Viskil organist en meer muzikale begeleiding door enkele gemeenteleden.

07-01-2018

Bijzondere dienst met veel (lessen uit de) liederen van Johannes de Heer

Op zondag 7 januari 2018 wordt in de Hervormde kerk van Strijen een bijzondere dienst gehouden. Het betreft een dienst met als thema: 'Waar ben je veilig?? - lessen uit de liederen van Johannes de Heer'.

Niet alleen zullen er in de samenzang (met koperbegeleiding) veel liederen uit de bundel van Johannes de Heer worden gezongen, maar er zijn bij wijze van muzikaal intermezzo ook enkele liederen te beluisteren die worden uitgevoerd door een combo. Muzikale medewerking wordt verleend door Theresia Kranendonk – Sint Nieklaas (zang), Hanna Mesker (zang), Rens van Rossum (orgel/piano), Jan van Drunen (toetsen/bas), Niels Robbemont (drums) en een koperensemble o.l.v. Arnold Zwijgers, bestaande uit: Arie Zwijgers (cornet), Cees van Brugge (bugel), Jan Kranendonk (cornet), Arnold Zwijgers (hoorn), Ger Kranendonk (bariton) en Roland Grootenboer (bas)

De uitvoerenden hebben zich o.a. laten inspireren door gospelzangeres Joke Buis die recentelijk een heel aantal liederen van Johannes de Heer in frisse en eigentijdse arrangementen heeft opgenomen. Ouderen zullen deze liederen nog goed kennen van vroeger, maar ook voor jongere generaties zijn deze liederen daardoor nu meer toegankelijk.

De dienst begint om 10:00 uur. Voorganger is Jan Kranendonk die in enkele korte overdenkingen vanuit de Bijbel zal aansluiten bij de (boodschap van de) gezongen liederen.

Beoogd wordt om (voor zowel jongeren als ouderen) een inspirerende dienst te verzorgen met een royaal muzikaal aandeel en met lessen van levensbelang.

Overige activiteiten

Alpha-cursus, start in september van het jaar.
VakantieBijbelKlub voor de kinderen in voorjaars- zomer- en herfstvakantie.