De monumentale Grote- of Sint-Lambertuskerk, kan worden gehuurd.
Oorspronkelijk is deze kerk omstreeks het jaar 1000 als Mariakerk gebouwd op een vermoedelijke eerdere kapel. In de loop van de eeuwen is de kerk een aantal keren verbouwd, waaronder een nieuw koor aan het begin van de 15e eeuw.
Het adres is : Kerkstraat 48, 3291 AM  Strijen.

De kerk heeft 588 zitplaatsen in banken. Daarnaast is er nog de mogelijkheid voor 70 zitplaatsen op stoelen voor de banken. Voor een koor of orkest kan (midden in de kerk) ruimte worden gemaakt door die stoelen te verwijderen en het liturgisch centrum met koorhek, tafel en doopvont te verplaatsen. Er ontstaat dan een ruimte van zo’n 75 m2. Indien de kerkhuur doorgaat, kunnen wij u een plattegrond verstrekken.

Gratis parkeren voor een autobus of auto’s kan direct achter de kerk, naast het Zalen- en Vergadercentrum “Salvatori”, Oude Havenweg 3, 3291 AT  Strijen.

Voorwaarden

Ons kerkverhuur is echter wel begrensd. Kerkverhuur kan worden geweigerd, indien de te houden activiteit of bijeenkomst tegenstrijdig en/of aanstootgevend wordt geacht voor onze Hervormde Gemeente en/of waar onze kerkelijke gemeente vanwege haar geloofsovertuiging niet achter kan staan.
De beslissing voor wel- of geen kerkverhuur wordt genomen door het College van Kerkrentmeesters van onze Hervormde Gemeente, eventueel zal het genoemde College hiervoor in overleg treden met de eindverantwoordelijke: de Algemene Kerkenraad van de Hervormde Gemeente Strijen.

Voor de verhuur van deze kerk worden de volgende bedragen gehanteerd:

Huur kerk € 250,- (voor een dag of een dagdeel)
Gebruik orgel  € 50,-
Gebruik piano  € 75,-
Generale repetitie een dag van tevoren € 50,-
Kaarsen in de grote kroonluchters branden € 50,-
Gebruik kansel Beslissing door de Algemene Kerkenraad

Agenda

De agenda van het kerkgebouw wordt beheerd door de beheerder van Zalen- en Vergadercentrum "Salvatori", mevrouw J. van der Waal. Te bereiken via tel. 078-6741579 of 06-12514368 of via het emailadres:
Kerkverhuur is, mits de agenda van  “Salvatori” dit toelaat, ook te combineren met het gebruik van dit Zalen- en Vergadercentrum, dat direct achter de kerk te vinden is. De loopafstand tussen beide gebouwen is slechts circa 30 meter. In "Salvatori" kan koffie, thee, of ander drinken worden genuttigd. Ook een lunch of diner behoort tot de mogelijkheden.
Ook mogelijkheid tot huur van (kleine) zaaltje(s) voor bijvoorbeeld het omkleden, indien het om een optreden van een koor of orkest gaat. Vraag bij de beheerder naar alle mogelijkheden!
Zie ook: www.salvatoristrijen.nl

Voor de reeds bekend zijnde (orgel)concerten in de kerk, zie de rubriek Concerten onder Activiteiten op deze website.

Strijensas en Mookhoek

Ook de kerken in deze plaatsen kunnen worden gehuurd. Zij behoren ook toe aan de Hervormde Gemeente te Strijen. De prijs is € 100,00 per dienst of een dagdeel. De prijzen voor orgel, enz. zijn als hierboven vermeld.
Hiervoor gelden ook dezelfde voorwaarden als voor het verhuur van de Grote- of Sint-Lambertuskerk in Strijen.

Contact

Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met de heer J. van der Pligt (ouderling-kerkrentmeester). Tel. 078-6743608 of 06-30092289. U kunt ook e-mailen naar: