De geografische wijkgemeente 1 omvat het deel van de gemeente Strijen dat ligt ten zuiden van de Kerkstraat, de Julianastraat en de Schelpweg, alsmede Strijensas.

Sectie-indeling wijkgemeente 1 per augustus 2012.

De wijkgemeente is ingedeeld in de volgende secties:

Sectie 1: ouderling D. de Fonkert 6743899
  bezoekbroeder C. H. v. Everdingen 6741595
Straten:

Doornbos, Fruitgaard, Hofstee, ’t Hoogt, Jaagpad, Ooievaarstraat, Plevierstraat, Regenboog, Schenkeldijk, De Tienhond, De Viermorgen, De Vredeburg.

Tevens alle overgeschrevenen, die buiten Strijen wonen.

Sectie 2: ouderling J. C. Euyen 6732466
  bezoekbroeder J.A. Maaskant 6741614
Straten:

Boompjesstraat, Dam, Fazantenpad, Gruttostraat, Kerkstraat, Kievitstraat, Kikkersteeg, Land van Esseweg, Molenstraat, Nieuwe Haven, Spui.

Allen die pastorale overschrijving hebben gekregen naar wijkgemeente 1 en wonen in de volgende straten: Gleede, De Meeren, Oude Havenweg.

Sectie 3: ouderling C. R. v. Everdingen 6747604
  bezoekbroeder J. Hoogendijk 6744755
Straten:

Achterstraat, Adrianus van Vugtstraat, Buitendijk(Sas), Johan Willem Frisostraat, Suze Groenewegstraat, Havenstraat, Kerkplein, Kooilandsedijk, De Lane, Mariapolder, Nassaustraat, Nieuweweg, Rietsnijderspad, Sassedijk, Sasseweg, Schelpweg, Steenplaats, Wildervangseweg, Wilhelminastraat.

Allen die pastorale overschrijving hebben gekregen naar wijkgemeente 1 en wonen in de volgende straten: Apollostraat, Noord Kavelsedijk.

Sectie 4: ouderling B.C. van der Sluijs 06-55371526
  bezoekbroeder A.L. Tuk (jr.) 6742143
Straten:

Boskade, Boskwartier, Bosweg, Brandgansstraat, Buizerdstraat, Grote Weel, Karekietstraat, Kemphaanpad, Kolgansstraat, Leeuwerikstraat, Maalderij, Meerkoetstraat, Merelsingel, Patrijshof, Patrijsstraat, Rietgansstraat, Roerdompstraat.

Allen die pastorale overschrijving hebben gekregen naar wijkgemeente 1 en wonen in de volgende straten: Binnensingel, Boomgaard, Buiteneinde, Groene Zoom, Industriestraat, P. de Jongstelaan, Keizersdijk, Lange Meet, Nieuwestraat, Omloop, Oudendijk.

Sectie 5: ouderling H. d. Geus 6743030
  bezoekbroeder P. Schaap 6743297
Straten:

Beatrixstraat, Bongerdhof, Buitendijk (Strijen), Emmastraat, Groot Cromstrijensedijk, Irenestraat (tot kruising Julianastraat), Julianastraat (even nummers), Kwartelstraat, Kruisdijk, Lugtenburgsedijk, Oranjestraat, Oude Klemsedijk, Reigerstraat, Scholeksterstraat, Schuringsedijk, Varkensdijk, Weelsedijk, Wielweg.

Allen die pastorale overschrijving hebben gekregen naar wijkgemeente 1 en wonen in de volgende straten: Bernhardstraat, Boomdijk, Groene Kruisstraat, Irenestraat, Julianastraat (oneven nummers), Saturnusstraat, Sportlaan.

Sectie 6: ouderling R.C. v. Everdingen 6743951
  bezoekbroeder: J. Molendijk 6747142
Straten:

Ansfriedstraat, Diepenhorstweg, Van Esscheplantsoen, Van Gaesbeekstraat, Gertrudishof, Hilsondusstraat, KleineLoohof,  Lambertusstraat, Lestevenonstraat, Loogors, A. A. Meerenburgstraat, P. C. Spruijtstraat, Aleida van Strijenstraat, Stoop van Strijenstraat, Strienemonde.