Sinds 1996 gaan er vanuit de Hervormde Gemeente van Strijen jongeren op pad met World Servants.
De eerste 8 jaar fungeerde René de Man als coördinator, de volgende jaren tot heden trok/trekt Reth Bouman de kar.
De groepsgrootte varieerde in die 18 jaar behoorlijk: van 2 tot 14 jongeren.
Maar of de groep nu veel of weinig deelnemers telde, dankzij een meelevende, gulle gemeente lukte het altijd om het benodigde geld bij elkaar te krijgen.

Project 2015

In de zomer van '15 werkten 5 jongeren uit onze Gemeente mee aan projecten van World Servants in Bolivia, Ecuador en Ghana. In voorgaande edities vertelden Marcel en Marijke over hun belevenissen in Bolivia, Wilbert en Vincent schreven over hun bouwproject in Ecuador. Als laatste geeft Lennard van Gelder een impressie van zijn Ghana-project:

"Gods leiding in Daporé Ghana.
Afgelopen zomer heb ik een fantastisch project gehad! Met een groep Nederlandse jongeren mocht ik bouwen in Noord-Ghana, tegen de grens van Burkina Faso. Een uitgestrekt, droog steppegebied met grote hoogteverschillen. Het dorp heette Daporé en telde zo'n 1500 inwoners. 
Maar goed, zoals ook deze World Servants-reis begint: "Eerst een laaange... reis van Schiphol naar Accra om vervolgens 2 dagen door Ghana naar Daporé te reizen". Lichtelijk vermoeid van de reis door Ghana kwamen we aan bij de plaatselijke basisschool en ontmoeten daar aan afstandelijke groep jongeren die in eerste instantie niet op ons af durfde te stappen. Het was de eerste keer dat er een groep Nederlanders in het dorp kwam helpen. Een bijzonder fenomeen: 25 blanke mensen. Sommige inwoners hadden nog nooit een blank persoon gezien! Echter, het contact werd steeds hechter en al snel bouwden we samen met een groot deel van de lokale bevolking. We leerden echt van elkaar en van elkaars cultuur. Daardoor konden we na 3 weken samen werken drie complete lerarenwoningen opleveren.

Het project heeft zich getekend doordat een ieder van de groep geraakt werd door een virus waardoor we in wisselende samenstelling nogal wat bouwdagen aan de kant moesten blijven. Hoe bijzonder is het dan toch dat het project wat door ons als groep is gestart volledig door de Gemeente in Ghana is opgepakt en mensen echt bij elkaar heeft gebracht. En hoe bijzonder is het dat het geld dat door u/jou gesponsord is, door God is gebruikt om samen met de mensen daar een betere toekomst op te bouwen!"

Hiermee zijn voor ons de zomerprojecten 2015 afgesloten. Stichting World Servants zelf volgt de projecten nog enkele jaren.
Wij richten ons nu op de projecten die voor 2016 zijn voorbereid door World Servants in ontwikkelingslanden in Afrika, Zuid- en Midden Amerika. Als jij (geboren voor 01-10-2000) er oren naar hebt om op pad te gaan met een World Servants groep, kijk dan 'es op www. worldservants.nl of vraag info bij Reth Bouman (tel. 4354). Wacht er niet te lang meer mee!

World Servants in het kort

World Servants is een christelijke organisatie die door het meebouwen aan scholen, klinieken, sanitatieprojecten en woonhuizen wil bijdragen aan structurele armoedebestrijding.
In veel ontwikkelingslanden ontbreekt het aan goede woningen of gebouwen voor onderwijs en gezondheidszorg.
De toekomst van veel kinderen en volwassenen ziet er daardoor niet goed uit.
World Servants wil hier verandering in brengen door deelnemers op pad te sturen en fondsen te werven voor de projecten.
In dertien verschillende ontwikkelingslanden gaan groepen jongeren en volwassenen uit Nederland drie weken samen met de plaatselijke bevolking aan de slag.
Een gebouw wordt op initiatief van en in samenwerking met de lokale mensen gerealiseerd en wordt samen met een lokale organisatie opgezet.

Door de bijzondere samenwerking met de lokale bevolking, de vele indrukken en het samenwerken in een groep, worden de deelnemers zelf ook opgebouwd.
Het motto van World Servants is dan ook: "bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander".