ALPHA-CURSUS 2017

Introductieavond donderdag 7 september - Alpha contact

De Alpha cursus iets voor jou?
Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren.
De Alpha-cursus geeft heldere en aansprekende uitleg over het christelijk geloof. Op 12 woensdagavonden maak je kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De cursus start altijd met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door.
Lijkt het je wat? Kom dan geheel vrijblijvend naar de introductieavond in Salvatori te Strijen. Het thema van de eerste avond is: "Is er meer?"
We zien ernaar uit je te ontmoeten. Je bent van harte welkom! We starten om 18.30 uur. De avond wordt om 21:45 uur afgesloten. Het cursusboekje en de maaltijd zijn gratis, wel wordt per avond een vrijwillige bijdrage gevraagd voor koffie/thee e.d.
"Aanmelden of vragen" a.u.b. liefst voor 1 september i.v.m. de organisatie bij.

De thema's die worden behandeld:

• Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Waarom moest Jezus aan een kruis sterven?
  • Kan ik zeker zijn van wat ik geloof?
  • De Bijbel lezen, waarom en zoja, hoe?
  • Bidden, waarom, en zoja, hoe?
  • Hoe kan ik het foute overwinnen?
  • Wie is de Heilige Geest en wat doet Hij?
  • Hoe leidt God ons?
  • Geneest God vandaag ook nog, of was dat alleen voor vroeger?
  • Hoe zit het met de kerk; vooral al die verschillende kerken?

Voor wie is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus is voor iedereen die vragen heeft over het leven, hoe en waarom.
Bijvoorbeeld:

• Vraag je je af of er echt meer is tussen hemel en aarde, kom dan naar de Alpha-cursus
  • Wil je meer weten van het christelijk geloof, kom dan naar de Alpha-cursus
  • Zoek je naar de zin van het leven, kom dan naar de Alpha-cursus
  • Ben je nog maar pas christen geworden en wil je groeien in geloof, kom dan naar de Alpha-cursus
  • Wil je je geloofsfundamenten nog eens goed doordenken,  kom dan naar de Alpha-cursus.

Wat kost het?

De Alpha-cursus is gratis.

Waar en wanneer is het?

De Alpha-cursus wordt altijd in het najaar gehouden en start in september met de introductieavond.
De cursus wordt gehouden in gebouw Salvatori, Oude Havenweg 3 in Strijen.
Het volledige overzicht van onderwerpen vindt je onder het kopje Onderwerpen en agenda

De Alpha-cursus wordt verzorgd door leden van de PKN, Hervormde Gemeente Strijen.