Gemeenteavond 16 februari 2017

Ons leven is een geschenk van God, maar hoe hebben we om te gaan met de medisch/ethische vragen van deze tijd? De ontwikkelingen op dit gebied gaan snel. Maar wat is nu goed in de Bijbelse zin van het woord?
We lopen al snel tegen allerlei vragen aan.
Wat te doen bijvoorbeeld met de brief/het verzoek die meisjes van 12 krijgen, om zich te laten inenten tegen baarmoederhalskanker?
En als onze jongeren 18 jaar zijn, krijgen ze het verzoek om een codicil te tekenen m.b.t. orgaandonatie, mag dat nu wel of niet?
En hoe zit het met die 20-wekenecho?
Hoe moeten we op oudere leeftijd omgaan met reanimatie?
En de behandeling die de arts tijdens een ernstige ziekte voorstelt, is die echt zinvol in mijn situatie? Zomaar een paar actuele voorbeelden.
Wat mag je nu wel/niet als christen. Wat zegt de Bijbel hierover?
We kunnen niet een avond houden voor elk voorbeeld, maar misschien wel algemene lijnen trekken, hoe we als christenen met deze ethische zaken hebben om te gaan.
Dat willen we doen op een gemeenteavond, die uitgaat van de Algemene Kerkenraad.
Het thema is: "Een gezond leven".

Dr. A.A. Teeuw uit Ridderkerk zal deze avond verzorgen.

Inloop om 19.30 uur, aanvang om 19.45 uur in Salvatori.

De avond begint met de zesjaarlijkse stemming. Middels deze stemming wordt bepaald hoe de beide wijken hun verkiezingen van ambtsdragers regelen. Op deze avond bepalen zowel de belijdende leden van wijk 1 als de belijdende leden van wijk Ichthus welke verkiezingsprocedure (zie Kandelaar februari) er voor vacatures in hun wijkkerkenraad gehanteerd zal worden de komende 6 jaar. Deze stemming wordt samen gehouden, maar u stemt alleen voor uw eigen wijk.
We houden de procedure kort en de uitslag zal bekend gemaakt worden in de pauze.

We rekenen op uw en jouw komst. Alle gemeenteleden (ook zij die niet stemmen) zijn de hele avond van harte welkom.

Algemene kerkenraad